Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nova Spot 2.0

Mnoho lidí píše o novém vizuálním stylu České televize, ale nikde jsem se nemohl dozvědět o další televizní změně. Televize nova mě překvapila v pondělí s novým logem. Když jsem šel k televizi a viděl vlevo jakési šedé logo, tak jsem si řekl, že jsem na nějakém televizním kanále České televize. Přepnu to na novu a vidím zase šedé logo. Zaostřím a ono je to šedé novácké óčko. Sleduji tedy televizi dál a koukám na nové grafické prvky, při kterých jsem se musel smát. Už i novu ovlivnil web 2.0 a své místo by si zasloužila v galerii redesignovaných firemních log.

nova-spot-20.jpg

Tým pěti grafiků TV Nova vypracoval novou a jednoduchou grafickou tvář televize, zároveň na zakázku byl vyroben nový font, který nazvali Novatica. Největší změnou je nový identifikátor, kterému říkají Nova Spot. Je to červený bod, kolem kterého se všechno otáčí a který je všude. Hudbu ke znělkám složil Tadeáš Verčák, jehož práci znají diváci z roztančených jarních upoutávek nebo třeba z letních znělek Novamba.
Nejvíce se mi, ale zalíbila kampaň, kde se hraje s ukázkami z filmů a vznikají hezké parodie. Do různých scén z filmů a seriálů jsou střiženy české prvky dotočené režisérem Jiřím Vejdělkem. S tímto konceptem má nova v plánu pracovat do budoucna a už mají domluvenou spolupráci s dalšími dvěma režiséry. Nova je nechce prozradit, ale jedním z nich bude určitě Honza Hřebejk a druhým bude Filip Renč nebo Karel Janák (určitě si vzpomínáte na vyníkající spoty s Titanikem na Vltavě, Indianem Jonesem v metru a s Dnem nezávislosti u Národního Muzea).
Je vidět, že jablko nepadá daleko od stromu. Grafika webu 2.0 ovlivňuje i televizi, která se snaží jít s dobou. Nemám jí to za zlé. Je těžké vymýšlet každý rok něco nového a moderního. Teď zbývá jen televize Prima, protože ta má mizerný logo. Původní modré bylo hezčí. Ale je pravda, že se pletlo s modrým logem televize nova. Teď má volnou ruku, jen ať to taky nezešidivý.

UPDATE:
Najděte pět rozdílů

last-fm_audioscrobbler_logo.jpg

7 Comments

  1. No mě hned na začátku přišlo, že loga pro ČT a Novu dělal stejný grafik, podle stylu. Nebo že by komerční televize opisovala, protože alespoň u ČT jsem věděl o logu daleko dřív… 😀

  2. Logo ČT je ukrutně moc vlezlé do středu obrazovky. Dal bych ho více ke kraji. Ruší to. Nevím jestli je to záměr, aby si toho lidé všimli, ale takhle je to fakt vopruz. Jinak logo jako takový se mi celkem líbí.

  3. How to Design a Cleaning Logo Which Will Draw People to Your Business…

    You’re starting up your own cleaning business and you’re ecstatic beyond belief. You’ve always wanted to start up your own business and what better to do that than with a cleaning business, after all you know cleaning tips and tricks like the back o…

  4. S vašimi názory souhlasím, avšak trochu tý češtinu.
    Před ALE se píše čárka, jenom když je toto ale spojkou a čárka v tom případě odděluje tyto dvě věty. Např. “Chci tam jít, ale nemůžu”. Naproti tomu “Nejvíce se mi ale zalíbila kampaň”
    A “jen ať to taky nezešidivý” se píše měkký!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *