Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

44. KVIFF – Den osmý

Pracovní den se tu začíná stávat stereotypem. Ráno kolem deváté vstanu. Dám si snídani, připravím se a jdu do kanclu. Tam dopoledne něco sestříhám a zbytek dne se bavím. Tenhle den však byl spíš čekací. Čekal jsem na večerní čas 22:30, kdy měla začít premiéra filmu Antichrist od Larse von Triera. Do té doby jsem pokecal chvíli s Karlem Ondrkou (své festivalové postřehy píše na gorilla pod předzívkou Gr8escaper), který čekal ve frontě už od 20. hodin, protože se mu nepodařilo sehnat lístek na ten film. Těsně před začátkem se mu ho podařilo sehnat. Pak jsem zašel do kavárny s Bonnie, dal si kafe turka a pokecali jsme. Už máme téměř naplánované i festivalové ozvěny, které se budou konat v Praze ve Světozoru. S blížící se premiérou filmu jsem se vybavil s fatboy pytlem rovnou do sálu, protože jsem věděl, že sál bude narvaný k prasknutí. Film začal přesně a já od prologu věděl, že se dívám na film, který jen tak nezapomenu.

antichrist_trier

Obrázek je právě z úvodní scény, která mě nadchla. Výborně zpracovaná část a já si vychutnal mysteriózní drama až do konce. Až na pár nedostatků je to zatím Trierovo nejlepší film, který jsem viděl.
Po filmu jsem se vrátil do kanceláře, kde si povídal už zbytek štábu, který byl poctěn dámskou návštěvou. Holky si povídali mezi sebou strašně rychle a když jsem se chtěl zapojit, tak to nešlo. Prostě jsem byl přebit jednou z nich. Však to taky znáte – dámské dýchánky, do kterých se není radno plést. 🙂 Zabalil jsem to a šel na hotel… sprcha… spánek.

One comment

  1. Škoda, doufal jsem, že tě někde na Away We Go potkám a osobně ti pogratulu k tvým podařeným reklamám. No nic….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *