Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

New York – Den čtvrtý

Osm hodin mi stačilo k tomu, abych prošel celý Lower Manhattan, Lower East Side, Soho, Tribeccu, Greenwich a East Village. Ráno jsem se vydal metrem až na úplný jih Manhattanu. Vystoupil na Whitehall St. a začal procházkou po Battery Park, přes který jsem se dostal až k bývalému World Trade Centra. Odtud jsem se vrátil zpět na záčátek své cesty – Battery Park a pěkně jsem si kousek po kousku prošel Financial District – New York Stock Exchange, Federal Hall, Trinity Church, Wall Street až jsem došel k City Hall Park.

NYC building

Mirroring buildings

WTC place

Wall street bull

Wall street

Church in the New York

Zde bylo volné internetové připojení a já zjistil, že jsem vyhrál možnost být v porotě Febiofestu. Bohužel smlouva se musí podepsat do tří dnů a já jsem v New Yorku. Napsal jsem jim tento “problém” a oni odpověděli, ať to zkusím příště.

Park in New York

Zklamán pokračuji přes soudní obrovské budovy až do Chinatown. Přes ní jsem si prohlédl litinové budovy, které mě vždy fascinovali. Ale když jsem je spatřil na vlastní oči, tak mi přišli docela obyčejné. Až na pár vyjimek, které mě naopak nadchly.

Red stairs in Soho

Po Broadwayi jsem to vzal směrem k Washington Square Park, kde se polovina parku rekonstruovala. Příjde mi, že se tu neustále něco opravuje. Vše je nepřístupné kvůli plotu a nějakým způsobem zakryté. Kvůli tomu mám spoustu špatných fotek, kde není vidět celý objekt nebo památka.

Washington Park

Odtud jsem šel splnit jeden ze svých úkolů zadaný z Prahy. Koupit kolegovi z práci pár věcí z B&H foto video. Je to úžasnej obchod, kde to všechno má řád a systém. Nejpříjemnější personál jsem ještě nepoznal.
Na hotel jsem se vrátl celý uchozený a rozlámaný. Je teprve 18 hodin a já nevím, co bych ještě dál podnikl. Přemýšlím, zda mám zkusit štěstí do Café Carlyle, jestli náhodou někdo nezrušil rezervaci a nebo jestli nepotkám Woodyho Allena osobně. Z mého hotelu je to docela dálka. Jinak jsem rád, že se konečně počasí zlepšuje. Trochu sem tam pršelo, ale teď už vidím poprvé suchou silnici a zítra má být dvojnásobnější teplota než je teď (Je 8 stupňů Celsia) a konečně se prý objeví Slunce- Jestli tomu tak bude, Central Pak je jasná volba.
_______

UPDATE:
Je 23 hodin a 19 minut. Vrátil jsem se z hotelu Carlyle. PODAŘILO SE! Mám spoustu fotek Woodyho Allena. Atmosféra byla skvělá, lidi byli skvělí, ale těch peněz co jsem tam nechal…
Nejdříve jsem šel na recepci s dotazem, zda někdo nezrušil rezervaci. Poslali mě rovnou do kavárny, kde má Woody Allen hrát. Tam mi sdělili, ať počkám a když někdo nedorazí, tak můžu místo něho. Jenže do zahájení zbývají dvě hodiny. Šel jsem tedy k Central Parku a podél něho jsem došel až k Guggenheimovu muzeu.

guggenheim museum

Vyzkoušel jsem si noční fotografii a pomalu se vracel zpět k hotelu. Čekal jsem před vchodem, až si mě pán hlídající vchod do kavárny zavolal a zeptal se mě, zda stále chci. Kývnul jsem a on mě odvedl na místo. Objednal jsem si pivo a zaposlouchal se do rytmu. Pivo stálo tolik dolarů, kolik českých korun. Ale stálo to za to. Vždyť kdo má možnost vidět Woodyho Allena na vlastní oči?

Woody Allen

Funny Woody Allen

Skvělej den, co mi New York přichystá zítra?

3 Comments

  1. Tak jsem si v tvém blogu projel tvoji trasu a s nostalgií zavzpomínal na svoji první návštěvu Velkého jablka. Bylo to v době, kdy ještě stála Dvojčata a běžně se smělo i do vnitřního prostoru hlavy Sochy svobody. Máš skvělý fotky a jistě i spoustu zážitků, který už ti nikdo nevezme. Ale setkání s Woodym v Carlyle – to je absolutní pecka! Upřímně smekám…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *