Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Z Kryšpína se stává Kryspin

Kryspin. Alespoň tak mě oslovují zahraniční média. A já po třech měsících od shortlistu z Cannes uspěl v další mezinárodní soutěži. Hned po boku soutěžících z Ruska, Indonésie, Číny, Korei či Velké Británie.

And the winner of the Digital Banking is… Kryspin (Czech Republic) for the video “Digital banking is not future, it is present”
Congratulations! You can see one of the winning works by Kryspin below:

Úkolem bylo, jakýmkoliv způsobem zobrazit, jak si představujeme budoucnost digitálního bankovnictví. Hodně se tam začlo přidávat ilustrace o bankovnictví v iPadu nebo dalších mobilních zařízení, holografické zařízení apod.

Já, jako filmový tvůrce, jsem potřeboval pohyblivé obrázky. Okamžitě mě napadla práce Codease, kterou tenkrát přihlásil do soutěže mfestival a kde porazil mé meditující já 🙂

Ihned jsem Codeasovi napsal, zda se nechce zapojit. Byl nadšenej a hned se na to vrhl. Předělal ji tak, aby odpovídala novému zadání a já opět budu proti němu bojovat.
Já se rozhodl zobrazit více možností digitálního bankovnictví a do iPhone jsem nacpal několik upravených obrázků a přidal codeasův efekt – přeměna digitální bankovky na skutečnou.

Nastalo dlouhé období čekání na vyhlášení. Já si ho zkracoval tvořením dalších videí. Codeas se mezitím nedočkavě vyptával, zda už jsou výsledky. Nakonec odborná porota vybrala moji práci a já se stal majitelem nového iPadu.

Kryspin on iPad

A tím jsem asi Codease docela naštval, což mě mrzí. Snad si nemyslí, že jsem ho nějak zradil nebo dokonce vykradl.

Já jdu soutěžit dál… Potřebuji peníze na školu, když už mi nikdo nenabídne pořádnou kreativní práci 🙂

3 Comments

  1. Ehm ehm, tak já se budu broadcastovat na internetu a regionálních televizích v Asii, jo? Asi si ještě řeknu o honorář 😉 congratz 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *