Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Základy úspěšné televizní reklamy

Když vymýšlím reklamu, snažím se myslet v několika bodech, které mi pomohou mít kreativní a úspěšnou reklamu. Ale vždy je lepší to mít na "papíře" a nenechávat si to v hlavě, proto jsem se rozhodl o tyto body s vámi rozdělit.

Když vymýšlím reklamu, snažím se myslet v několika bodech, které mi pomohou mít kreativní a úspěšnou reklamu. Ale vždy je lepší to mít na “papíře” a nenechávat si to v hlavě, proto jsem se rozhodl o tyto body s vámi rozdělit.

Za prvé:
V první řadě je nejdůležitější, zda máte nápad. Mnoho reklam často nemá vůbec žádnou myšlenku. A jak vlastně zjistíte, že máte opravdu nápad? Je to docela jednoduché a jsou dva způsoby, jak to zjistit. Jedním z nich je se zeptat sám sebe, zda to můžete tweetnout.
Můžete sdělit svůj nápad do 140 znaků, aby to lidé pochopili?
Druhým způsobem je ukázat svůj nápad svým tvůrčím kolegům nebo známým a sledovat do jaké míry jejich tváře zezelenají závistí (prostě sledovat jejich reakce).

Za druhé:
Dále je důležité, aby jste během prvních 30 sekund jasně sdělili to, o čem váš nápad je. Všude běží tolik reklam, že lidé nemají trpělivost, čas a nebo pozornost, aby pochopili po více než minutě, o čem vlastně váš nápad je. Sdělte to v prvních třiceti vteřinách a zbývající čas dejte svému nápadu dech, rozšiřte ho a užívejte.

Za třetí:
Mějte na paměti kulturní kontext. V každé zemi začíná žít více národnosti a musíte vzít v potaz, že váš nápad by mělo pochopit co nejvíce lidí z celého světa. Mnoho reklamních agentur přebírá reklamy ze svých zahraničních poboček. Musí je předělat do svého kulturního kontextu a pak teprve vysílat, jinak by to nemuseli diváci pochopit.

Sumarizace:

Udržujte svůj nápad jednoduchý a zábavný. Řekněte to, co chcete říct v prvních 30ti vteřinách a máte reklamu, která se sama prodá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *