Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

J. J. Abrams a jeho virální Super 8

Když má někdo za rodiče dva producenty, tak dobrý způsob, jak prodat film, má v krvi. J. J. Abrams se stal fenoménem, co se týče virálního marketingu a každý film nebo seriál, se kterým je spojen, zapojuje diváky do hry.

O jeho zlomovém seriálu Lost a nízkorozpočtovém filmu Cloverfield jsem psal zde. Tento rok se do kin dostane film Super 8, který tentokrát i režíruje a po vydání Super Bowl spotu začala mánie rozebírání traileru obrázek po obrázku. Proč? Protože se v nich skrývalo mnoho obrázků, které lidským zrakem najednou nepostřehnete.
A aby toho nebylo málo, tak tento spot se aktualizoval vždy dvakrát denně. Takže jste si ho museli stáhnout znova a opět prozkoumat, co nového přinesl. Takže v jednotlivých verzích můžete najít nápis 19.září 1962, kufr, nástěnku, muže s krvácejícíma rukama, jakousi příšeru apod.

Kliknutím na tento obrázek uvidíte všechny framy ze spotu

J. J. Abrams zvolil pečlivě obrázky tak, aby navnadil diváky na to, že si na nás přichystal něco naprosto nepředvídatelného. Neprozradil všechno a stále se nad tímto filmem nese tajuplný opar, který zmizí až v den preméry.

TENTO ČLÁNEK BUDE AKTUALIZOVÁN S DALŠÍMI VIRÁLNÍMI HŘÍČKAMI TÝKAJÍCÍ SE FILMU SUPER 8. Mezitím si můžete přečíst rozsáhlý článek o virálním marketingu k filmu The Dark Knight.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *