Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

21 rad pro úspěšnou kariéru v reklamní agentuře

V dnešní době mnoho lidí bojuje o to, aby mělo úspěšnou kariéru. I já jsem několikrát chyboval, ale ze svých chyb se učíme. Proto jsem se rozhodl zveřejnit tento článek, který je inspirací pro mě a mohl by být i pro Vás.

1. Najděte si správné místo pro získání co nejvíce zkušeností v co možná nejkratším čase. To znamená nezávislá reklamní agentura, nadnárodní nebo každé dva roky střídejte pracovní místo v závislosti na možnostech, které máte.

2. Pracujte někde, kde to stojí za váš čas i talent. Nespokojte se s jakoukoliv prací.

3. Vynaložte větší úsilí na svou práci, než se očekávalo. A to s úsměvem.

4. Staňte se nejvíce pozitivním a nadšeným zaměstnancem v agentuře.

5. Buďte shovívavý k sobě i ostatním. Jsme přeci jen lidé a děláme chyby, i když máme jen dobré úmysly. Nedovolte, aby takové chyby ztrácely smysl vašich dlouhodobějších cílů.

6. Buďte velkorysí s příspěvky do týmové práce. Nepokoušejte se získat vlastnictví celé práce za každý nápad, s kterým jste přišli.

7. Vytrvalost, vytrvalost, vytrvalost. Skvělá práce nikdy není hned hotová. Je třeba na tom pracovat – vylepšit to, zdokonalit to.

8. Vidíte-li, že jdete nesprávným směrem, nebojte se zastavit a znovu vše promyslete. I když to třeba bude znamenat začít znovu od začátku.

9. I se skromným platem si šetřete peníze. To vám umožní svobodu ve změně zaměstnání, když se budou věci vyvíjet špatným směrem a umožní vám to vzít si užitečnou dovolenou k osvěžení těla i mysli.

10. Zavažte se k neustálému sebezdokonalování. Technologie i průmysl se vyvíjí velice rychle a vy musíte udržovat krok.

11. Zavažte se ke kvalitě. Nikdy se nespokojte s méně než můžete. Zlepšujte práci, dokud to čas dovoluje.

12. Své profesionální štěstí není postavené na základě počtu ocenění, nebo kolik si vyděláte, ale na vztazích, které máte se svými kolegy a klienty. S nimi vycházejte s respektem.

13. Buďte loální k vašim klientům i k vaší agentuře. Může to být oceněno dokonce i v tendrech a soutěžích.

14. Buďte upřímní s vaší prací. Nikdy nelžete nebo neuvádějte spotřebitele v omyl. Pokud tak učiníte, budete o svém povolání pochybovat a cítit se mizerně.

15. Začněte první. Pokud máte nápad k briefu, který by se mohl ujmout. Jděte do toho.

16. Neobviňujte ostatní. Pokud se vám něco nezdá, tak převezměte iniciativu ke změně a nefňukejte nad tím.

17. Buďte rozhodující, i když to znamená, že se někdy spletete. Načasování v reklamě znamená všechno.

18. Buďte stateční a nebojácní se svou prací. Když se podíváte zpět do vašeho profesionálního života, budete litovat věcí, kde jste mohli udělat lépe, než jste udělali.

19. Nepřeceňujte hodnotu vzdělání. Nejúspěšnější admani nikdy neměli formální reklamní vzdělání. Skutečná praxe je cennější než vzdělání.

20. Jezte zdravě a sportujte. Vaše mysl a tělo jsou jediné nástroje, které máte k dispozici.

21. Neberte všechny rady jako samozřejmost. Vyberte si, co je užitečné pro vás. Vytvořte si vlastní pravidla a meňte je podle vaší vůle.

Zdroj: Ivan Raszl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *