Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Barcelonou na kole

Podle předpovědi počasí má být pátek údajně poslední slunečný den, pak přijdou bouřky. Naše nohy už mají našlapáno pár kilometrů, takže dnes věnujeme den Barceloně na kolech. Využijeme služby My beautiful parking, která má pro nás nejvýhodnější nabídku – 11 hodin za 6 euro. Obsluha byla super, prostředí skvělé a my si mohli vybrat kola dle libosti.

P1100934

Z hlavní pobočky, která leží u stanice metra Jaume, jsme se vydali na Barcelonetu a podél pláže jeli až na její úplný konec. Odkud jsme se napojili na ulici Diagonal a ta se rázem stala moji nejoblíbenější ulicí v Barceloně. Jedná se o čtyřproudou silnici, která je však rozdělena pěší, cyklistickou a tramvajovou zónou. Krásně široká a navíc po obou stranách je stromořadí a lavičky. Na silnicích nejsou zácpy, cyklisti mají svou stezku, chodci velkou uličku na procházení se a odpočinek. Všichni jsou tak spokojení. Radost pohledět. Přesně tuhle silnici bych si přál v Praze. Smrt velkým dlažebním kostkám! Ehm, takže kde jsem to skončil?

P1100938

Po Diagonal jsme se dostali až k věži Agbar, kde jsme si pořídili pár fotek a nasvačili před obědem, který máme naplánovaný v Brunch & Cake, která spadá pod Cup & Cake. Zrovna, když jsme tam přijeli, tak se tam konal sraz módních blogerů Stradivarius a slavili roční spuštění online shopu. Naštěstí jsme si mohli sednou venku a objednat si oběd – Luci salát a já vafle s vajíčky. Úžasná kombinace sladkého a slaného. Navíc jsem se najedl dosyta.

P1100949

Mým velkým přáním v Barceloně byla návštěva filmového antikvariátu Groucho, který je daleko od centra a nikdy nebyla příležitost ho navštívit, až teď. Bylo těžké ho najít, a když se podařilo, tak byl zavřený. Smůla.
Vyrazili jsme zpět po Univerzitat, kde Lucie chtěla navštívit módní obchod Holala! Ten už naštěstí byl otevřen, ale pro Luci zde bylo moc bláznivých a divokých barev. Na našem checklistu ještě zbývají churos. Zajeli jsme tam, kde nám to opět doporučila Thea a byly fakt dobrý!
Jízda na kole nás stejně vyčerpala, takže jsme si jeli odpočinout na apartmán. Po šesté hodině večerní jsme se rozhodli vrátit cestou, kterou jsme přijeli – po Diagonal až k Barcelonetě, pak podél pláže k přístavu Marina Port Vell, odkud je to jen kousek na Jaume. Tam jsme odevzdali kola a byli opět odkázáni na vlastní nohy.
Rozhodli jsme se koupit několik pohledů pro své blízké. Před katedrálou se konal jakýsi veletrh knih, kde různá nakladatelství nabízela knihy, byly zde autogramiády a také zde probíhalo čtení.
Na Plaza Catalunya jsme si ověřili, odkud nám v neděli jede autobus na letiště, a pak už jsme definitivně vyrazili na apartmán. Já si ještě skočil do mé oblíbené pizzerie Al Vol pro margaritu a mozzarellové prsty. Při tom cestování člověku fakt vyhládne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *