Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Jak získat novou cílovou skupinu pomocí produktu

Poslední dobou značky přicházejí se službami nebo produkty, které byste od nich nečekali. Jihokorejský gigant Samsung se dokonce chce přeměnit ve startup a přicházet s novými inovacemi. Podobný přístup se rozhodla vyzkoušet reklamní agentura Grey, která chtěla pomocí speciálního spreje LifePaint demonstrovat klientovi, že lze produktem promovat značku Volvo i cyklistické komunitě.

Cíle agentury a klienta

Obchodní cíl – Obhájit před novou cílovou skupinou progresivní hodnoty značky Volvo a ceny prémiových vozů.
Marketingový cíl – Stát se prémiovou značkou a komunikovat společenské záměry značky Volvo skrz inovace postavené na bezpečnosti a potřebách zákazníků.
Komunikační cíl – Volvo je lídrem v oblasti bezpečnosti na silnicích nejen svými produkty, ale zejména tím jak se jako značka chová.

BACKGROUND

Volvo vždycky bralo bezpečnost vážně. V roce 1959 vynalezlo tříbodový bezpečnostní pás a patent poté zveřejnilo, aby jej mohla vyrábět jakákoliv automobilka. Nyní se Volvo posunulo dál a bezpečnost přináší i mimo svá auta. Navíc potřebuje využít své designové dědictví ze Švédska a ukázat svůj zájem o bezpečnost aktivnějším způsobem, které by donutilo zájemce o koupi vozu a během rozhodování zvážili Volvo jako značku prémiových vozů, která nabízí inovace a bezpečnost. Jako cílovou skupinu se zvolili majitelé prémiovějších vozů ve věku 35-55, kteří také mají rádi kola.

EXEKUCE

Kreativní tým navrhl partnerství s firmou Albedo 100, která vyrábí spreje se speciální neviditelnou barvou. Cyklisti s ní mohou postříkat své oblečení a kolo, a poté jsou ve tmě vidět i za snížené viditelnosti. Designerský tým agentury Grey poté vytvořil jednoduchý návrh plechovky, který upoutá pozornost v obchodech a bude reflektovat skandinávský/Volvo design. Strategicky se zvolilo 6 obchodů s koly v Londýně (které navštěvují influenceři aktivní na sociálních sítích), kde se testoval návrh designu, zda vynikne mezi ostatními produkty v obchodě a získá si pozornost. Poté se vytvořila finální podoba produktu, která současně odpovídá i vizuálnímu jazyku automobilky Volvo a 2.000 kusů se nabídlo zdarma všem zákazníkům ve vybraných šesti obchodech s koly.

Finální podoba produktu

Reflexní barva ve spreji, která je neviditelná za denního světla, ale velmi jasná, když na ni zamíří reflektory automobilu. Díky tomu automobilka rozšířila své publikum i o aktivní cyklisty.

VÝSLEDKY

Zákazníci rozebrali 2.000 sprejů zdarma během 72 hodin a šest londýnských obchodů bylo zahlceno žádostmi z celého světa o více informací a další vzorky. A to měsíc před oficiálním prodejem. Video na YouTube dosáhlo 4.5 milionů zhlédnutí a to bez jakýchkoliv placených médií.
Video sledovali převážně muži ve věku 25 až 44 let, což splnilo zadání klienta.
130 milionů impresí na Twitteru během 20 dní, opět bez placených médií. Každých 30 sekund se na webové stránce někdo registroval k odběru novinek a přišlo 28.000 žádostí o produkt.

Takže se nebojte přicházet s nápady na nové produkty, klientovi to může přinést výsledky, o kterých se mu ani nezdálo;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *