Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

LinkedIn – budování sítě pracovních kontaktů

logolinkedin.gif

LinkedIn je další socioware zaměřený spíše na business. Do ledna roku 2007 se zaregistrovalo více než 9 milionů uživatelů, kteří pocházejí ze 150ti průmyslových odvědtví a z více než 400 hospodářských regionů (tříděných podle druhu zaměstnání).

Hlavním záměrem těchto stránek je možnost registrace uživatelů s podporou seznamu kontaktních detailů lidí, kteří vás znají a zaručují, že dokážete plnit požadavky nebo něco jiného. Lidé v tomto seznamu jsou nazývány “Connections” což do češtiny by se dalo přeložit jako spojení nebo příbuzenstvo. Uživatelé mohou pozvat kohokoliv (odkudkoliv, nemusí to být zrovna uživatel LinkedIn) a získat tak dalšího, kterej vás podpoří a stane se “příbuzným”.

 

Využítí seznamu “connections” neboli příbuzných:

  • Síť kontaktů je postavena na skladbě vašich “příbuzných”, kteří mají své “příbuzné” a takhle to pokračuje. Tím se potom váš potenciální zaměstnavatel může ujistit o vás, zda opravdu máte potřebné kvalifikace.
  • Můžete využít k nalezení práce, lidí a pracovních příležitostí doporučené kýmkoliv z vaší sítě kontaktů.
  • Zaměstnavatelé mohou vkládat pracovní příležitosti a hledat potencionální kandidáty.
  • Lidé hledající prácí mohou prohlížet profily zprostředkovatelů práce a objevit nějaký jejich kontakt, který může vypadat slibně.

Novinkou na stránkách je vznik LinkedIn Answers, kde si uživatelé mohou napsat otázky, týkající se čehokoliv a ostatní jim odpovídají. Tím mohou získávat nové informace, lidi apod.

Můj profil http://www.linkedin.com/in/kryspin 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *