Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cannes Lions 2008

Ve francouzském Cannes se konal další, v pořadí již 55. festival reklamy Cannes Lions 2008. Festival na který bych se chtěl minimálně jednou v životě podívat a prožít ho v plné parádě. Hlavní cenu Grand Prix získali netradičně dvě reklamy – Cadbury Dairy Milk “Gorilla” a série online spotů XBOX 360/HALO 3. Ivan Zachariáš nezůstal pozadu a za svoji reklamu Central Beheer “Ambulance” získal bronzového lva.
Tento rok jsem se ale zapojil do soutěže Cannes Predictions, což je přehlídka spotů Leo Burnetta, která se koná už od roku 1986. Nejdříve se tato soutěž konala pouze intérně mezi zaměstnanci Leo Burnetta. Poté se dostala na veřejnost a Slovensko nezůstalo pozadu. Od minulého roku se soutěže mohou zapojit všichni fanoušci kreativní reklamy. Minule vyhrál můj oblíbený blogger a copywriter Michal Pastier. Tento rok jsem ho chtěl porazit 🙂 Vybíral jsem pečlivě a z 50ti spotů jsem vybral 20, které by si z mého pohledu zasloužili nějaké to ocenění.

cannespredictions-vyber.png

Pokud reklamy získaly nějaké ocenění, tak jsem získal určitý počet bodů. Po součtu všech bodů jsem získal celkový počet a pokud toto číslo bude větší než součty ostatních soutěžicích, tak jsem vyhrál. Bohužel jsem udělal chybu a nevěřil jsem horkému kandidátovi Cadbury Dairy Milk a nedal mu svůj hlas. Tím jsem přišel o padesát bodů. Takže z celkových dvaceti spotů, získalo ocenění třináct reklam a celkový součet bodů stoupnul na 290. Pro začátek to není špatný a jsem zvědav kolik bodů bude mít vítěz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *