Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Barcelona a procházka čtvrtí L'Eixample

Téměř rok zel můj Moleskine prázdnotou. 11 měsíců čekal na to, až ho otevřu za hranicemi České republiky a začnu do něj čmárat své první dojmy v cizině. Je zároveň smutný vidět to, jak dlouho trvalo, než jsem se opět vydal na dovolenou. A o jaké město tentokrát po Římě jde? Může se zdát, že jdu po stopách filmů Woodyho Allena… A vlastně tento fakt ani popírám.
Právě na Sagradě familii odehráli závěrečnou melodii, která hraje každou hodinu od devíti do devíti, a já z druhé strany terasy sleduji Torre Agbar. Zbožňuju tenhle střešní byt. Vidíme odtud na stavbu katedrály i na to modro-červené dildo.
Přílet do Barcelony proběhl bez problémů a po nástupu do autobusu jsme vyrazili na stanici Universitat, kde nás metro odvezlo po fialové lince až k Sagradě familii. Vyšli jsme přímo před katedrálu a na první pohled mi přišla nějaká malá. Říkám si, že se jedná zase o můj hollywoodský efekt, kdy to v televizi vypadá velké, ale ve skutečnosti je to menší. Stejně jako když jsem tehdy poprvé spatřil sochu Svobody.

P1100824

Z počátku jsme bloudili, než jsme našli ulici, kde se nachází náš apartmán. Zrovna, když jsme chtěli zvonit na Alicii, tak nám otevřela a nahnala nás do výtahu. Vyjeli jsme až nahoru a pustila nás do malého bytečku, který bude na následující týden naším domovem. Perfektně nás zasvětila do všeho, co se týče bytu i života v Barceloně. Vybalili jsme si věci, a jelikož jsme od rána téměř nic nejedli, už nějakou chvíli máme hlad. Aby taky ne, jsou čtyři hodiny odpoledne.
Vyrazili jsme ven hledat něco k jídlu, ale hádejte co. Je neděle a v Barceloně si všichni užívají zaslouženu siestu. Restaurace zavřené a naším prvním jídlem se tak stává KFC.
První den jsme si chtěli udělat takovou malou rozcvičku, než se vrhneme na objevování celé Barcelony. Projdeme si tedy čtvrť L’Eixample, kde se skrývají moderní stavby. Došli jsme k bloku nádherných bytů Casa Llodis i Bofill, kde bych chtěl bydlet.

P1100191

Odtud jsme prošli kolem Casa Thomas, až k dech beroucí stavbě La Pedrera. Nikdy v životě jsen nic takového neviděl. Neobvyklá stavba z opracovaného kamene, a ty balkony! Vedle této stavby je krásný obchůdek s cupcaky a dalšími nádherně vypadajícími sladkostmi.

P1100197

Naší poslední zastávkou byla trojice staveb Casa Lleo Morera, Casa Amatller a Casa Batlló. Další krásné budovy, a každá úplně jiná. Když jsme se vrátili na apartmán, skočil jsem ještě pro pečivo k večeři do místní pekárny, kterou nám doporučila Alicia.

P1100208

Odbila devátá, jak už jsem psal na začátku, dáváme si sprchu a pomalu se uchylujeme ke spánku. Zítra nás čeká pravděpodobně nejteplejší den, má být až 28°C, takže pláž to jistí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *