Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Domino’s emoji objednávky

Vítejte u prvního dílu mého nového seriálu se zaměřením na případové studie reklamních kampaní. Jako první jsem si vybral Emoji Ordering od agentury Crispin Porter + Bogusky. Tato kampaň nebo spíše služba by v současné době mohla fungovat u nás, kdyby ji některé služby (damejidlo.cz, ordr.cz) zavedly.

POPIS KAMPANĚ

Pokud si obvykle chcete něco koupit nebo objednat, tak musíte využít většinou nějakou webovou stránku nebo aplikaci. S tím nesouhlasila společnost Domino’s Pizza a místo toho, aby nutila lidi chodit na jejich platformy, tak se rozhodla přenést objednávání na stranu zákazníků, na platformy a zařízení, které již používají. Nové metody objednávání nazvali Domino’s AnyWare a postupně přidávali možnosti objednání na zařízení Ford Sync, Smart TV, chytré hodinky Pebble, Apple Watch a Android. Nakonec spustili zatím nejzajímavější způsob objednání – pomocí emoji. Zákazníkům tak stačí napsat tweet účtu @dominos a ve tweetu zmínit emoji ikonku pizzy (popř. hashtag #EasyOrder). Do 30 minut dostanete svou oblíbenou pizzu.

STRATEGIE

Lidé milují emoji. Rádi je používají při komunikaci s přáteli a ještě více je používají při tweetování. Dá se říct, že se emoji vyrovná jinému social trendu – hashtagům. To je důvod, proč se vytvořily emoji objednávky. Stačí mít účet na Dominos.com, vyplnit údaje v sekci Easy Order, propojit Twitter profil a můžete začít tweetovat pizza emoji na @dominos. O 30 minut později bude vaše objednávka doručena před dveře vašeho bytu. Emoji Ordering se tak stala součástí digitálních inovací Domino’s AnyWareTM, které umožňují objednávky kdykoli a kdekoli.

EXEKUCE

Vytvoření emoji objednávek bylo možné jedině díky předchozích digitálních inovací. Před několika lety totiž Domino’s představilo Pizza Profily a umožnilo zákazníkům uložit si platební údaje, adresu a funkci Easy Order (Snadná objednávka), což je zákazníkova oblíbená objednávka: druh jídla, způsob platby, typ objednávky (doručení nebo vyzvednutí), a adresa či oblíbená pobočka. Aby fungovala objednávka přes Twitter, tak stačilo do Pizza Profilu přidat i zákazníkův Twitter účet. Tím se updatovala funkce Easy Order na možnost objednání pomocí jediného tweetu a pizza emoji.

VÝSLEDEK

Domino’s Emoji Objednávky získaly pozornost médií a inflirtovaly se do pop kultury. O tomto způsobu objevnávání se psalo v USA Today, v novinách i online, dále v časopisech Time, Fast Company, Fortune, Mashable, Business Insider, mluvilo se o něm v pořadech Good Morning America, The Today Show, Chicago Tribune, Jimmy Fallon, pslo se n webech the Huffington Post, The Telegraph, E! Online, Cosmopolitan, PerezHilton.com, a další. Tisíce lidí si začalo objednávat pomocí emoji (během prvního dne to bylo cca 500 objednávek) a co je na tom to nejlepší? Každý takový tweet se zároveň stal reklamou na Domino’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *