Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Elektromobil Tesla S a moje první jízda s Liftago

Co se týče recenzí, tak se jich pár na mém blogu objevilo. Většinou se jednalo o knihy, ale tentokrát bych rád něco napsal o jedné službě. Jedná se o Liftago Taxi. Služba, která chce změnit svět dopravy. Samozřejmě k lepšímu a já rád takové věci podporuji.

My experience with Liftago and Tesla S electromobile

Liftago je bezplatný agregátor licencovaných taxikářů, kteří chtějí poskytovat kvalitní službu a nebojí se zákaznického hodnocení. Každý by měl mít možnost vybrat si z nabídky taxíků, které jsou mu nejblíže. Díky tomu se zbavíme miliónů zbytečně najetých kilometrů v každém velkoměstě, ušetříme spoustu času a zlepšíme dopravní situaci. Postupně nabídneme další alternativní způsoby přepravy, které sníží nadužívání osobních aut ve městech.

Používání aplikace Liftago se vyplatí pasažérům i řidičům vozů taxi. Aplikace je ke stažení zdarma na platformách iOS a Android. Zákazníci tak mají přístup k nejrychlejší a nejspolehlivější taxi službě. Taxikáři navíc nejsou závislí na dispečinku, který si bere nemalé peníze.

Já jsem taxi službu nikdy v životě nevyužil právě kvůli všem těm negativním historkám, které mi vyprávějí přátelé kolem. A v poslední době stejně radši jezdím na kole. Mimochodem Liftago plánuje v budoucnu i bikesharing. O důvod víc, proč už mít v mobilu aplikaci.

My experience with Liftago and Tesla S electromobile

Nicméně jsem neodolal a využil nabídky svezení s elektromobilem Tesla S. Díky Liftago se mi tak splnil sen, který mám od té doby, co jsem se dozvěděl o chlápkovi jménem Elon Musk. Tenhle člověk spoluzaložil internetový platební systém PayPal, založil kosmickou společnost SpaceX a hlavně vede automobilku Tesla Motors. Rozhodně se podívejte na jeho TED talk.

Tesla Model S je čtyřdveřový plně elektrický fastback sedan, který získal několik ocenění včetně nejlepšího vynálezu a nejlepšího zeleného auta roku 2013. V současné době navíc patří podle crashtestů k nejbezpečnejším autům na trhu.
Řidič z Liftago nás tímto úžasným autem vyzvednul na Letné a já využil příležitosti a nabídl své kolegyni svezení, protože má nohu v sádře a chodí o berlích. Byl deštivý den a já bych nerad, aby se s námahou dostávala domů. Sedli jsme si do enormně velkého prostoru v autě a vyrazili. Bylo šest hodin večer, takže provoz v ulicích v plném proudu. Což mi nevadilo, protože jsem mohl prozkoumat auto ze všech úhlů pohledu. Na první pohled vás zaujme hlavní středový ovládací panel, který je neskutečně obrovský (17″ dotykový displej). Po rozjetí vás však zaujme jiná věc. A tou je to ticho, které se line interiérem i exteriérem vozu. Jeli jsme ulicí, po které šel pár, a vůbec si nás nevšimli. Pak překvapením uskočili, když se rozhlédli.

My experience with Liftago and Tesla S electromobile

Na závěr musím říct, že na mě udělal dojem i výkon tohoto elektromobilu. 416 koní vám pomůže se dostat z 0 na 100 km/h během 4,3 sekund a dosáhnout maximální rychlosti 210 km/h. Což je úctyhodný výkon na elektromobil (minulý rok se tento model stal oficiálně nejrychlejším elektromobilem světa, nevím, zda to stále platí).

My experience with Liftago and Tesla S electromobile

Dorazili jsme na místo určení, kde kolegyně vystoupila a já se nechal svézt domů. Cestou jsme si s řidičem skvěle popovídali a já teď vím jistě, že když opravdu bude nouze, abych se někam dostal rychle. Liftago bude jasná volba. Ještě bych rád poděkoval Kryštofovi za zprostředkování úžasného zážitku.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *