Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

I`am filmmaker

Bylo léto roku 2003 a já téměř celé léto byl na brigádě jako skladník. Snažil jsem se vydělat na kameru. Podařilo se a já své těžce vydělané peníze hned utratil za kameru SONY DCR-TRV345E. Hned druhý den jsme jeli na dovolenou s tátou a bráchou na Slovensko za příbuznýma. Během cesty jsem zkoušel všechny možnosti využití kamery a druhý den, když jsme byli na chatě ve Smilně poblíž Bardějova, jsme jeli na Duklu zkusit natočit můj první zkušební filmeček.

 

V té době jsem ještě nevěděl moc informací o střihových programech na PC (stejně jsem je nemohl rok ještě používat kvůli velice slabému PC) a tak jsem všechno točil na první dobrou, bez jakékoliv zkoušky. Natáčení trvalo tak dvě hodiny. Vždycky jsem řekl, jak si to představuji a brácha Daniel nebo bratranec Emil to udělali, jak nejlíp mohli. Veškeré zvuky a ruchy jsem dělal já. Nechal jsem kontaktní zvuk (zvuk natočený kamerou, bez jakékoliv úpravy a pozdější post produkce). Vše jsem stříhal zapnutím a vypnutím kamery, takže je tam někde slyšel “akce” atd.

 

Do teďka jsem si myslel, že jsem to smazal a už to je nenávratně pryč. Jenže jsem se mýlil a nalezl VHS kazetu, na které to vše bylo nahrané. Takže se teď můžu s váma podělit o mé potěšení, které mě dovedlo až k filmu.

 

 

 

4 Comments

  1. Ale nácek Dan je ještě hezčí 😀 Btw zdrawim “krásného” Jakuba a rusáka Emila z Gulagu from Novosibirsk…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *