Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Reklamní storyboard design

Johnny Hardstaff z Ridley Scotta produkční společnosti RSA films poskytl storyborad pro televizní reklamu na Britskou mobilní společnost Orange.

storyboard25.jpg

Obrázek z finálního díla

Barevné kapaliny se rozlévají přes různé nádoby a vypravěč hovoří: “Nebylo by to hezké, kdyby dobré věci nikdy neskončili?” Je to od Orange s nabídkou nového tarifu pro zákazníky. Je to velmi jednoduchý nápad a velmi krásně udělaný.

Takže, nejdříve se podíváme na skicu nazývanou Board 001.

storyboard12.jpg

 

Skica nazývaná Board 001 nakreslená Johnny Hardstaffem (Větší obrázek)

Před touto skicou, je ještě jeden náčrt nazývající se Board 000, který ukazuje hlavní kompozici snímání obrazu. Na skice Board 001 jsou vysvětlivky umístění nádob a jejich vlastnosti. Jestliže se podíváte blíž, uvidíte co to říká “A: Sklenice na džem, B: Nádoba na kafe do kávovaru, C: Sklenička na šampa�?ské….”. Johnny rovněž nakreslí Board 002 s vysvětlivkami jaký druh prostředí potřebuje, a Board 003 s objasněním potřebných barevných kapalin.

A na závěr se dostaneme ke storyboardu Board 004.

storyboard10.jpg

Board 004 je finálním storyboardem. (větší obrázek + další strany, Board 005 a Board 006)

V poznámkách nahoře je napsáno “this storyboard is for reference only” (tento storyboard je pouze pro reference). Nicméně z těchto detailních příkladů, můžete říct, že režisér ve své hlavě vidí velmi čistě finální představu.

Jako doplněk je tu ještě jeden board nazývaný Vizuální reference 007 sloužící k příkladům jak kapaliny tečou a jak mohou dopadnout na povrch.

 

Závěrem, toto je kompletní dílo.
– TV reklama ORANGE “Barva”

 

Zdroj: Pingmag

5 Comments

  1. Hodně hezké by bylo, kdyby se to již přelité jak je na obrázku ukazovalo ve městě. Bylo by to fakt nádherné. Ovšem, otázka druhá je, jak dlouho by to tam vydželo a kdo by to schválil, když je to ta ktrochu ničení majetku..

  2. alex kim: Ahoj, pokud uz umis kreslit a ptas se, kde najit praci, tak to muzes hledat u ruznych produkcnich spolecnosti nebo graficke spolecnosti nebo reklamky. Pokud se chces teprve ucit kreslit, tak zkus nejake kurzy apod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *