Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Michel Courtemanche

Mimika je důležitou součástí k vyjádření emocí. A také nám pomáhá se díky mimice bavit. Jistě znáte komiky jako Charlie Chaplin, Buster Keaton, Laurer a Hardy nebo Rowan Atkinson známý jako Mr. Bean. Už od dob němého filmu nás umělci bavili svými skeči, kde se nemluvilo. A mnozí si myslí, že toto umění zaniklo díky zvukovému filmu. Není tomu tak. I v moderní době se najdou lidé, kteří umí se svojí mimikou ve tváři hotové kouzla. Jedním z nich je kanadský komik Michel Courtemanche, který dokázal rozesmát moderátora tak, že nebyl schopen pokračovat v pořadu.

michel-courtemanche.jpg

Michel Courtemanche se narodil 11. prosince roku 1964 v kanadském městě Laval, Quebec. Je to herec a komediant, který měl stovky vystoupení “one-man show” v Kanadě, Francii, Belgii a Švýcarsku.

Jeho debutová one-man show nesoucí název A New Comic is Born měla přes pětset vystoupení a přinesla mu dvě nominace ceny Felix (kanadské ocenění pro umělce). To bylo v roce 1989. Jeho druhé vystoupení The New Adventures of Michel Courtemanche začalo v roce 1992 a dostalo se do divadel v celé severní Americe a v Evropě. Ze záznamů se potom udělal film (1993).

Díky úspěchu se objevil v několika seriálech (Secret Adventures of Jules Verne) a filmech (La Nuit de Noces, Karmina 2). Založil vlastní produkční společnost Encore Télévision, která produkuje Francouzsko-Kanadskou edici sitcomů nazvanou Caméra café.

Jeho styl humoru je založený na mimice spolu s kombinací zvukových efektů. U některých vystoupení dokonce vytváří vlastní zvukový doprovod svými ústy. A díky tomu je jeho humor mezinárodní a pochopí ho každý.

Na youtube se proslavil díky scénkám z televize RTL. První scénka se jmenuje Samurai.

Golf

Jeho dokonalou mimiku si můžete užít ve scénce Fotokabine.

Mojí oblíbenou scénkou je klaustrofobický a halucinogenní výraz.

A co teprve, když dospělý hraje mimino? Úžasný, škoda jen, že nerozumím mluvené části. Přesto první tři minuty scénky nemají chybu.

U dětí ještě zůstanu. Scénu Paternity považuji za jeden z nejlepších skečů, kde je příběh, smích a dokonce i slzy. Na youtube je rozdělená na dvě části.

Part 1

Part 2

A na závěr něco pro porovnání. Pro komiky je nejlepší školou scénka nazvaná neviditelné bubny. Komik prostě sedí na židli a dělá, že hraje na bubny. Tuto scénku mají jak Michel Courtemanche, tak Rowan Atkinson. Každý pojal tohle téma jinak a stejně se pobavíte u obou scének.

Michel Courtemanche – Le batteur

Rowan Aktinson – Final Bash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *