Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kryšpín a NY – ubytování

Nejnákladnější část na mé cestě do New Yorku bude nejspíš ubytování. Hostel jsem automaticky vypustil z hlavy a scháněl se po co nejlevnějším ubytování poblíž centra (sen každého cestovatele). Hledal jsem na různých internetových stránkách a nakonec jsem si vzpomněl na dokument o Miloši Formanovi Co tě nezabije…, kde se zmínil o hotelu Chelsea. Protože právě tam z počátku tento slavný režisér bydlel, když odletěl do USA.

hotel-chelsea-NY

Hotel Chelsea byl (a možná stále je) symbolem tvůrčího životního stylu. Útočiště zde nalezli umělci jako Andy Warhol, Bob Dylan, Leonard Cohen, William Seward Burroughs nebo právě již zmíněný Miloš Forman.
Kde jinde tedy má složit hlavu někdo, jako jsem já? Právě v tomto hotelu. Bude nejen mým místem, kde se vydám do světa snů. Ale i zdrojem inspirace, která bude sršet ze všech koutů. Velkou část fotek bych chtěl věnovat právě tomuto hotelu. Snad mi tohle přání vyjde a podaří se mi sehnat nocleh právě v tomto hotelu. I když bych musel někde získat více peněz.

One comment

  1. Díky za tip, až se tam jednou vydám, Chelsea bude první kde ulehnu ke spánku 🙂 Reference od takových velikánů jsou jen ku prospěchu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *