Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Koncert Air v Praze

Dokonalé završení roku po hudební stránce. Můj první koncert kapely Air (a určitě ne poslední). Ale pěkně od začátku. Na výběr byl obyčený lístek a VIP lístek. Já si koupil VIP a teprve na koncertě jsem si uvědomil, že není VIP jako VIP 🙂 Koncert byl v SaSaZu a prostředí bylo skvělé. Při vstupu mě prohledali, pak mi dali na ruku klasický “obojek” a šel jsem hledat šatny. Tam jsem zjistil, že se za ně platí. A já s mým VIP obojkem nic nesvedu. Peníze jsem si nebral. Už jsem si zvykl, že si na VIP večírky nemusím brát nic.
SaSaZu však rozděluje VIP do dvou skupin. Very very very important people a pak obyčejné VIP. Ti více důležití VIP mají možnost sedět na speciálních gaučích se stoly a obsluhou. Ti ostatní si musí někde stoupnout a jsou bez obsluhy. Naštěstí tam byla i obsluha, která mluvila pouze anglicky a když jsem ji požádal o sklenku vína. Přinesla mi sklenku a k tomu celou flašku 🙂 Česky mluvící obsluha mě ignorovala a nedovolila mi sednout do těch gaučů. To mi nakonec nevadilo a stoupl jsem si na místo, kde jsem byl přímo nad pódiem a viděl absolutně všechno. Hned vedle mě byla zvuková souprava a díky tomu, že jsem neslyšící mi to nějak nevadilo a já měl prostor k tancování, protože všem vadila moc hlasitá hudba z té soupravy.
Teda až na jednu slečnu, která to vydržela a byla hned vedle mě. Dokonce tak blízko, že se o mě třela svou hebkou kůží. A musím zdůraznit slovo “hebkou”. Nevím co používá, ale takhle hebkou pokožku jsem teda nezažil. Musel jsem ji pochválit. Ona se usmála a za oplátku mi pochválila parfém, který poznala. Klasika.
Předskokanem byla tentokrát kapela “We Fell To Earth”, která pochází s Londýna a za kterou stojí Wendy Rae Fowler a Richard File z projektu UNKLE, kde působil devět let a podílel se tak na zásadních albech a remixech, které z této renomované britské hudební dílny vzešly.

we_fell_to_earth

Tuhle kapelu si vybrali samotní Air a já jsem za to moc rád. Další kapela, kterou si s radostí poslechnu a hned jsem si ji přidal do svého iPhone a iTunes. Skvělé písně a chytlavá hudba. Navíc Wendy Rae Fowler vypadá… opravdu krásně. Poprvé po dlouhé době jsem měl takový zvláštní pocit. Znáte to. Těsná zamilovanost. Zde musím podotknout, že jsem ji potkal ve VIP části a chtěl ji oslovit, ale ochranka mě nepustila. Jsem si říkal, že to bude asi nějaká z těch very very very important people. A nakonec se z ní vyklubala kytaristka s nádherným hlasem. Na tohle mám opravdu smůlu 🙁
Předskokani hráli pouze půl hodiny. Pak nastala půlhodinová pauza, kdy se upravovalo pódium pro hlavní hvězdy večera. V deset hodin to začalo a já se rychle dostal do rytmu doprovázenou eufórií. A tančil jsem a tančil jsem.

air-v-praze

Hráli nové písničky i staré klasiky jako People In The City nebo Alpha Beta Gaga. Nakonec byl jeden přídavek a já měl pocit, že to byl snad nejryhleji uplynulej koncert v mém životě. Noc je přece ještě mladá. Bohužel pro kapelu už ne. Chtěl jsem si ještě dojít pro pití zdarma, ale už ho nedávali. To mi byl fakt VIP lístek k ničemu. Tak jsem to zabalil a šel domů.

kapela-air-sasazu

Odcházel jsem však nadšen a v takové eufórii, že mi bylo ukradený, že SaSaZu se chová ke svým speciálním hostům takovým způsobem. Předskokani i hlavní hvězdy večera mi to vynahradili. A já mám na rok 2009 aspoň nějaké krásné vzpomínky…

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *