Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Meditací ke kreativitě – Cannes Lions 2012

Moře musí mít nějaké efekt na příjemné vstávání. Probudím se čilej a vyspalej, že s úsměvem i snídám. Dneska do akademie máme přijít na devátou hodinu, protože dorazí režisér Shekhar Kapur. Cestou k paláci hodím do schránky další dopis a jdu ještě na registrace vyměnit náramek na Young Lions párty za náramek na Gala night party, protože je lepší. Když vejdu do třídy, tak už tu je většina spolužáků a host také.
Rozhovor s ním byl nadmíru zajímavý. Kladli jsme mu otázky a on odpovídal. Poté přišlo největší překvapení dne. Přišel jakýsi mnich, který nás učil meditovat nebo spíše relaxovat. Protože podle Bobových slov je potřeba k práci přijít s čistou hlavou. Takže hodina relaxace a poté jsme zašli na přednášku s názvem Can Your Idea Change the World?, kterou přináší The Bill & Melinda Gates Foundation. Nejsem si jist, co přesně jsem si odtud měl odnést. Spíš jsem doufal, že zajdeme na přednášku What Can 3 Kids Teach You About Creativity?, kde jsem měl poznat Jordana Caseyho, který je nejmladším iOS vývojářem v Evropě, Caine Monroye, který je tvůrcem Caine’s Arcade a nakonec Adora Svitak, která je možná nejchytřejším dítětem na světě.
Samozřejmě akademie je sledována a dnes nás navštíil fotograf, který vyfotil celou třídu do novin. Už vidím, jak se tam tvářím nešťastně, protože to nemám pod kontrolou. Předposledním bodem byl film Trouble the Water, který zobrazuje syrovým způsobem útrapy jedné rodiny během hurikánu Katrina.
A nakonec nás čekal můj oblíbený master class Every Thing You Always Wanted to Know About Advertising But Were Afraid to Ask, kde představil Ted Royer práce své agentury Droga5.

P1060465

Pak už jsem se vydal na apartmán, kde jsem se připravil na vyhlašování Promo & Activation, PR and Direct Lions Awards. Poprvé jsem seděl na balkóně. Výhled to je sice fajn, ale neustále mi do očí blikaly reflektory. Tohle jsou práce, které mě nejvíce zaujaly:

Zde si pro cenu šla i holka s downovým syndromem. Celý sál povstal.


(další práce jsem nemohl na youtube najít)

P1060480

Show skončila po dvou hodinách a všichni jsme se sešli před palácem, kde jsme se nočními uličkami vydali na apartmán. Mě nějak přepadly chmury. Čím víc slov své lásce píšu, tím víc mi chybí. Potřebuji taky svou pořádnou dávku inspirace. Potřebuji tvořit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *