Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Inspirující Cannes Lions 2012

Dnešní den byl přesně v duchu Cannes Lions, jak má být. Inspirující a plný energie od začátku do konce. Ranní probuzení se sprchou mě osvěžilo. Tradiční odeslání dopisu, kdy jsem měl pocit, že se mé srdce rozkládá na jakési střípky, které se odesílají v dopisech a po setkání se svou milou a následném obejmutí se srdce opět složí do celku a začne bít. V paláci jsem šel do třídy, která však byla zamčená, ale před ní ležel jeden ze spolužáků Lorenz z Německa a vedle něho se povalovala zlatá soška lva za kategorii Direct. uvědomuji si, že ji vlastně vyhrál za projekt Lego.

Pracuje v reklamě tři roky a reklamu jako takovou nenávidí. Zároveň mi řekl, že v Německu je mezi agenturama Serviceplan, Jung von Matt a Scholz & Friends velká konkurence a navzájem se agentury nenávidí. Já jsem mu vyprávěl svůj příběh, jak jsem se dostal do akademie přes donation stránku. Byl překvapen a prej je to hodně inspirující na to, že v reklamě jsem teprve chvilku. Byl to skvělý pokec a pak jsme zašli na seminář od Coca-Coly – New Rules of Marketing and Consumer Engagement, kde Joseph Tripodi neustále hovořil o sdílených hodnotách. Pořád a pořád dokolečka. Měli skvělou prezentaci, která byla spíše reklamou na samotnou značku. Na závěr pustili zajímavý klip týkající se letošní Olympiády, kde sportovní zvuky přeměnily do písně.

Poté následovalo setkání s neuvěřitelným člověkem, který je místopředsedou mezinárodní agentury Grey a kterého jsem měl možnost už poznat loňský rok, když měl seminář s Yoko Ono. Tim Mellors nám nejdříve řekl citát od Anaïs Nin – “Věci nevidíme takové, jaké jsou; vidíme je takové, jací jsme my.” Poté nám ukázal jeden obraz, která namaloval Andrew Wyeth (Christina’s World). Třída byla rozdělena do skupinek a každá musela vymyslet příběh, co se stalo dívce předtím, co se děje právě teď a co se bude dít. Nikdo z nás obraz předtím neznal, takže vzniklo mnoho rozdílných příběhů. A Tim nás tak naučil, že každý vidíme věci jinak, protože jsme jiní. Musíme tak vytvářet reklamy tak, aby všichni viděli stejný příběh.

Pak nesledoval další seminář, který poté zastínil ve tříde Tom Uglow pracující pro Google. Jeho prezentaci si můžete prohlédnout zde. Posledním vrcholem studentského dne bylo setkání s Johnem Birdem. Člověkem, který byl kdysi bezdomovcem, alkoholikem a pobyl několikrát ve vězení. Ten se poté setkal s jedním člověkem a založili světově nejúspěšnější pouliční noviny na světě. Neuvěřitelný člověk, to se nedá ani popsat. S ním se musíte setkat sami.
Pak přišlo oznámení, že český tým v soutěži Young Lions v kategorii média vyhráli zlato. Podruhé! Je to velký úspěch a všichni Češi v Cannes jsme to oslavili.
V rychlosti jsem si odběhl na pláž, kde jsem své spřízněné duši napsal vkaz do písku, abych ji mohl udělat radost dřív, než se uvidíme a opět se vrátil na apartmán. Tam jsem se převlékl a mohl s ostatními spolubydlícími odejít na předávání cen, kde jsem opět získal několik inspirujících ukázek kreativity:

Nakonec se šlo na gala night party, kde jsem si to báječně užil. Opět pláž, pití a jídlo. Já se naprosto přejedl sladkostma. Doufal jsem, že tu potkám Ivana Zachariáše, ale bohužel. Přesto tento den bude patřit mezi ty nezapomenutelné…

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *