Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Obchodování s lidmi v Cannes

Zbytek pobytu v Cannes nehodlám popisovat, co jsem v daný den dělal, ale vyzdvihnu určitou část. Dneska to bude obchodování s lidmi, které tento týden probíhá v Cannes. Už je to samozřejmě legální, protože je to při vědomí prodávaného člověka. Kdysi se u otroků kontrolovala síla, věk a zuby. Dnes se u lidí z reklamy kontroluje nápaditost, počet ocenění a charisma.
Bob Isherwood nám řekl, že se ho někteří přednášejicí ptají, co s náma potom bude. Zda mohou získat naše kontakty a oslovit nás, protože se tu sešlo tolik skvělých lidí pohromadě. Jeden z nich nás dokonce chtěl všechny, pokud by to šlo. Což nás samozřejmě všechny těší. Neustále nás na chodbách oslovují lidé, kteří si všimli našich visaček a chtějí znát podrobnosti. Nakonec požádají o vizitky. Vždycky jsem to záviděl ostatním na minulých ročnících a tentokrát ty pocity prožívám já.
Dnes byla projekce The Saatchi & Saatchi New Director’s Showcase 2012, kde se pustí několik nejzajímavějších prací mladých tvůrců, které se objevily minulý rok (filmy už můžete vidět online zde). Poté všichni ze sálu dostanou kontakty na tvůrce a mohou je oslovit v případě spolupráce.

Podobným způsobem funguje i soutěž Future Lions, kde musíte být student a zadáním je vytvořit kampaň na jakoukoli značku, která by se nedala před pěti lety realizovat. No a takhle to funguje v Cannes. Není to jen festival inspirace, ale i festival nových možností.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *