Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Jak se stát stratégem sociálních médií pro Old Spice

Podívejte se na nadpis článku, teď na mě, znovu na něj a nyní zase na mě! Ano, čtete správně. V tomto článku si můžete přečíst, jak se stát novým stratégem sociálních médií značky Old Spice.

Účelem je najít perfektního kandidáta, (rádoby) stratég pro sociální média má za úkol splnit jednu z několika výzev, které zveřejnila agentura Wieden + Kennedy. Nakonec kandidáti musí odeslat prezentaci případové studie, kde nastíní, co vytvořili a proč to bylo tak efektivní.

Zaujalo vás to? Pak se tedy podívejte na pravidla:

    Na každou výzvu můžete přihlásit jednu práci.
    Nesmíte zmínit Old Spice, Wieden + Kennedy nebo zveřejnit fakt, že se snažíte získat práci u nás, abyste splnili výzvu.
    Musí vám být více než 21 let a máte aktuální pracovní povolení ve Spojených státech.
    Nedělejte nic, co by vám přineslo pokutu.
    Všechny předložené práce musí být originální a vytvořené vámi.

Strašně se mi líbí tahle poznámka:

‘Oficiální pravidla lze nalézt zde. Jsou velmi nudná, protože byly sepsány právníkem, a právníci jsou nudní. Ale měli byste si přečíst pravidla tak jako tak.’

Stačí dodržovat pravidla a tohle bude pracovní stůl určen pro vítěze:

Zde jsou úkoly:

Výzva č. 1 – Vytvořte nejoriginálnější Pinterest nástěnku věnovanou sportovnímu inline rychlobruslení (NIKOLIV hokeji na kolečkových bruslích).
Výzva č. 2 – Vytvořte a zveřejněte originální příspěvek na Reddit, který získá co nejvíce hlasů během jednoho týdne.
Výzva č. 3 – Vytvořte a nahrajte na SlideShare originální, konkurenční, do hloubky rozebírající analýzu ekosystému sociálních médií Eda Hardyho.
Výzva č. 4 – Získtejte co nejvíce lidí, kteří se začnou přátelit s vaší matkou nebo otcem (nebo osobou představující vašeho rodiče) na Facebooku během jednoho týdne.
Výzva č. 5 – Vytvořte originální (nový) Twitter účet a pak získejte co nejvíce followerů během jednoho týdne za použití jakýchkoliv sloves, ale pouze s následujícími podstatnými jmény: “BLUEFUDGE,” “HAMMERPANTS” and “GREEK YOGURT.” (modráka ramelka, harémové kalhoty a řecký jogurt).
Výzva č. 6 – Vytvořte originální YouTube video, které pak získá co nejvíce shlédnutí během jednoho týdne. A to za použití tohoto doslovného scénáře:

#1: “Počkej. Co děláš?”
#2: “Věř mi. Bude to v pořádku.”
#1: “Ok. Jdi do toho.”

Výzva č. 7 – Získejte doporučení na LinkedIn nejméně od tří dalších lidí, kteří se snaží získat tuto práci.
Výzva č. 8 – Vytvořte během jednoho týdne nejvíce komentovaný recept na serveru allrecipes.com, kde z jednou přísad bude tvaroh. Komentáře nemusí být dobré.
Výzva č. 9 – Nahrajte co nejvíce fotek vašeho podpaží na Instagram v průběhu vytváření této výzvy. Na fotografiích musí být vidět vaše tvář pro ověření totožnosti a musí obsahovat hastag #mypits.
Výzva č. 10 – Na stránkách Quora dávejte promyšlené a smysluplné odpovědi na co nejvíce otázek, týkajících se lapačů snů. A to po dobu jednoho týdne.

Takže pokud budete pravidelně surfovat na internetu, můžete narazit na projekty dalších zájemců.

Uzávěrka je v pondělí 5. listopadu v 17:00 pacifického času.

Můj názor?

Je to chytrý způsob, jak získat pozornost značky jiným způsobem, než tomu bylo doposud v rámci ostatních skvělých kampaní. A jak se dívám na šum, který kolem inzerátu probíhá, tak jsem si jist, že nepotřebují náboráře, který by jim našel někoho talentovaného pro tuto náročnou práci. U nás v Čechách jsou inzeráty většinou podobné. Takový způsob dokáže oslovit opravdu vážné zájemce a snadno se pak filtruje z odevzdaných prací.

Co si myslíte o tomto přístupu?

via Viralblog

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *