Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

New York – Den první

Právě ležím v posteli svého hotelového pokoje Carlton Arms hotel a sepisuji první dojmy z cesty do New Yorku.

Me in rainy New York

Můj pokoj doslova srší láskou, ale já jsem tu zcela sám. Během té dlouhé cesty z Prahy do New Yorku mi bylo jasně naznačeno, že jsem samotář a nejspíš jím zůstanu navždy. Již při nástupu do letadla jsem si všiml, že jsou všichni ve dvojicích a skupinkách – prátelé, manželský pár seniorů, čerstvě zasnoubený pár, matka s dítětem apod. Já tomu nevěnoval velkou pozornost. To zamyšlení mi vštípili až u kontroly na JFK letišti v New Yorku. Ptali se mě, zda cestuji sám. Odpověděl jsem kladně. Zbystřili pozornost a podívali se do fronty za mnou, zda opravdu nikdo se mnou neletěl. Pak se tedy zeptali, jestli tu mám nějaký známý. Neznám nikoho… Teď už na mě začali pohlížet s podezřejním, zda tu něco nekalého neplánuji. Probíhal delší výslech, kde jsem vše vysvětlil (Původně, jsem měl jet s někým, ale to padlo. A řekl jsem, co vlastně v New Yorku mám ve skutečnosti v plánu.) a byl klid.
Dostat se z letiště do centra nebyl vůbec žádný problém. Cestu znám díky Google street view nazpaměť a hotel jsem tedy našel bez problémů. Rezervace byla zajištěná a já si navíc mohl vybrat jeden ze tří pokojů. Nakonec jsem si vybral pokoj ve čtvrtém patře s výhledem do ulic New Yorku. Jeden ze zbylých pokojů byl nábožensky založenej – kresby modlících se lidí. A druhý byl šedivě depresivní. Když už mi vštípili značku samotáře, vzal jsem si pokoj lásky. Navíc mě New York přivítal deštivým počasím, tak proč nemít v pokoji vlastní slunce.

Carlton Amrs hotel room

Rychle jsem si vybalil věci z kufru a šel do ulic kontaktovat po internetu známé, že jsem v pořádku. Najít volnou wi-fi síť bez hesla byla ale fuška. Hledáním jsem došel až do Grand central a odtud podle mapy došel do Public library, kde podle očekávání měli volné připojení k internetu. Všechny jsem kontaktoval a mohl si ještě v klidu projít část Manhattanu. Od Rockefeller centra přes Bryant park a po páté Avenue zpět do hotelu.
Na rohu pod hotelem je pizzerie, tak jsem si jednu koupil a s výhledem na noční New York povečeřel…

New York street in night

Pokračování zítra…

10 Comments

  1. Nás na JFK taky nejdříve nechtěli pustit. Podezření v nich vzbudila (podle nich) malá zavazadla. Měli jsme jeden malý batoh na osobu na 5 dní a oni nemohli uvěřit, že to je vše, takže nás nejdříve přesvědčovali, že jsme měli i kufry, pak že jsme uprchlíci a v NY chceme žít, ale nakonec nás pustili. :))

  2. Ja sem slysel, ze nekdo se rozhodl na otocku podivat do US a vzal si s sebou doslova jenom kreditku a taky mel hodne co delat, aby je presvedcil, ze odtama hodla take odjet.

    Jinak zapisky super, nemuzu se dockat, az v srpnu taky odletim. Ale “bohuzel” do Kalifornie, do NYC se budu muset nekdy podivat sam. Taky s sebou budu ale mit jen maly kufr, fotak a kreditku. Nema smysl cokoliv kupovat tady 😀

  3. rionka: Jsem rád, že fotky nezklamaly.
    El Aldio: Dokážu si představit, ale hlavně, že to dopadlo dobře.
    jiripavlik: Tvůj odlet závidím. Kalifiornii bych možná bral víc než New York, ale jsem na vážkách. Navíc si užiješ spousta plážových krasotinek 😉 Foťák rozhodně vem, chci vše vidět!

  4. To zase jo, ale precejen jsem v podstate vyrostl na serialu Pratele, tak to trochu zamrzi. Na druhou stranu, San Francisco ma take svoje kouzlo… dodnes je jedna z mych nejblibenejsich automobilovych honicek ta z filmu Skala, kde Cage honi ve Ferrari Conneryho v Humvee po tech prudkych ulicich, ktere jsem jako maly prijizdel v Midtown Madness 2 😀

    Fotky urcite budou, uz mam fotoblog pripraveny ke spusteni, jen odletet. Dal bych sem odkaz, ale nechci nikoho odradit nudnymi clanky o tom, jak se ten pobyt vubec vyrizuje 😀

    Jinak ten hotel jsi nasel nahodne nebo jsi na nej dostal tip? Je dost takovy netypicky, to se dneska ceni.

  5. Jj, Skálu znám. :)) Já jsem taky psal články o přípravách a naopak jsem nikoho neodradil. Spíš jsem díky tomu získal do komentářů další tipy a nápady, které mi pomohly. Já původně chtěl být v hotelu Chelsea, což byl můj sen. Ale to se nepodařilo a tak jsem googloval až jsem našel tohle.

  6. Děkuji. Účel jsem psal již mnohem dříve. Je to hlavně poznat město, které tak znám z filmů. Zlom byl s filmem New York, I love you a výstava Tima Burtona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *