Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

New York – Den šestý

Ani nechci vidět, jak New York vypadá na Nový rok. Je den sv. Patrika a ulice praskají ve švech. Všude se slaví ve velkém.

St. Patrick Day 2010

Ulicemi prcházejí zástupy skautíků, vojáků, skotů, irů apod. Ráno byl docela ještě klid a já si vyrazil na poštu. Pohlednice z New Yorku pro známé nesmí chybět. Pak jsem si to přes Pátou avenue dobelhal (od zítřka nejspíš radši jezdím metrem) ke Guggenheim museum, kde jsem byl opět první. A to jsem došel jen 20 minut před otvíračkou. Moc lidí nedorazilo a já se tomu divil. Po vstupu do muzea mi došlo proč.
Muzeum je v rekonstrukci. Chystá se na další expozici v dubnu. Tudíž jsme mohli jen výtahem a spirálovitou cestou jsem se vydat nemohl. Moje největší zklamání v New Yorku. Ani fotky odtud nemám.

Do not cross

Smutek jsem šel zahnat do metropolitního muzea, podívat se znovu na moderní umění. A také jsem chtěl využít lístek z City Passu, když už jsem si ho koupil.

Damien Hirst Shark

Konečně jsem si prohlédl žraloka, kterého jsem chtěl vidět na výstavě Damiena Hirsta v Rudolfinu, ale tam nebyl. Navíc, když jsem v muzeu byl minule, tak žralok byl věčně obehnán návštěvníky. Tentokrát naštěstí ne.
Poslední zastávkou ohledně umění bylo Whitney museum, které mě rovněž nadchlo. Pak už jsem jen nakoupil dárky pro známé a v Macy’s jsem si koupil nové oblečení a brýle, které mi změnilo stávající image. Cestou na hotel mě zastavil nějakej maník a zeptal se mě, jestli náhodou nejsem hudební producent a dal mi svoje CD, ať si ho poslechnu. Když jsem mu vysvětlil kdo jsem, zeptal se odkud pocházím. Czech republic. I když jsem mu řekl tyto dvě slova, vykřikl radostně: “Czechoslovakia”. To mě pobavilo a dal jsem mu drobný, co jsem našel po kapsách.
Na hotel se vracím čím dál dřív. Je teprve 17 hodin a já už mám po krk toho chaosu v ulicích. Nejsem zvyklej stát na jednom místě. Musím být v pohybu. Většinu Manhattanu jsem prošel. Zbývá mi už jen Harlem, Queens a Socha svobody. Ale zároveň mi zbývá málo peněz v cash. Všude kartu neberou. To oblečení jsem si měl koupit na kreditku. Netušil jsem, jak rychle ty peníze mizí. Nebo je to těma dýškama co nechávám?

Gramercy park

Slunce krásně zapadalo, tak jsem si šel ještě vyfotit gramercy park a rovnou jel do Harlému, kde jsem si vyfotil okolí Columbia university a na katedrálu St. John the Devine.

Alma Matter

Bohužel slunce zapadlo rychle, takže mám jen noční momentky. V zápalu hry tmy se světlem jsem nasedl na meteo a dojek na Empire State building, kde jsem vyfotil pár pohledů na noční New York. Nádherný výhled a kupodivu vůbec nefoukalo. Noc jako vymalovaná z Rembrantova obrazu.

New York in night

New York in night

Zítra se konečně jede do Queensu a podle času uvidím zda rovnou nepojedu i na Sochu svobody. Původně jsem ji něměl vůbec v plánu, protože mi mnozí říkali, že je to zbytečně zabitej den. Mě to snad nezabije…

6 Comments

  1. Jen jsem chtela zminit, ze me to bavi, ctu vsechny dily 😉 A jeste jsi mel vyfotit ten svuj mocny ohoz, ktery nuti lidi myslet si, ze jsi producent, abychom vedeli, co je dnes v NY cool. 🙂

  2. Palec nahoru! Kazdy dil prectu jednim dechem. Urcite v tom pokracuj, uvital bych i zapisky z tvych dalsich cest

  3. Tak ten nocni New York je naprosto super. V noci v GTA IV to vypada hodne podobne, vzdycky nadtim litam s vrtulnikem :))

    BTW byl jsi se v NY podivat v BH Photo & Video?

  4. Úžasné fotky, skvělý text. Chci zpátky do New Yorku. Teď. Hned. Už máš sepsaný sedmý den??? Šup, šup, jsem závislák!

  5. @rionka: Děkuji, speciálně pro tebe dám v dalším díle fotku.
    @bernardyn: To mi dělá radost. Dám sem tedy i zápisek z Bruselu.
    @Martin Světlík: Určitě ti to vyjde a přeju ti, abys měl minimálně stejné zážitky jako já.
    @jiripavlik: :)) V B&H jsem byl. Psal jsem o tom v jednom z předchozích dílů.
    @ladab: Speciál pro tebe je ready 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *